Halvin sähkösopimus
Halvin sähkösopimus -mistä sen löytää ja mistä voi tietää, mikä sähkösopimus kannattaa ottaa ja on halvin juuri minun kotiini?
Halvin sähkö ja säästöt sähkölaskuissa eivät kuitenkaan tule jokaiselle kodille samalla sähkösopimuksella. Kodin kulutus vaikuttaakin paljon sopivan sähkösopimuksen valintaan.
Pörssisähkö-sopimus koostuu kiinteästä kuukausimaksusta, tunneittain vaihtuvasta sähkön spot-hinnasta ja välityspalkkiosta. Suomen aluehinta muodostuu Nord Poolin sähköpörssissä, ja spot-hinnat ovat nähtävissä Nord Poolin sivuilla. Pörssisähkön hinnoittelu on läpinäkyvää, ja se sopii erityisesti niille, jotka ovat kiinnostuneita seuraamaan sähkön spot-hinnan kehitystä ja optimoimaan sähkönkulutuksensa halvoille tunneille. Pörssisähkön hinta vaihtelee tunneittain, ja on yleensä edullisinta öisin ja viikonloppuisin, jolloin kysyntä on vähäisintä. Pörssisähkösopimuksen etuna on myös, että sopimusta voi vaihtaa koska tahansa ilman sitoutumista määräaikaan. Historiallisesti halvin hinta kilowattitunnille on usein tullut pörssisähkösopimuksella. Vuosien 2018 – 2022 markkinahinnan keskihinta oli vain 8,45 snt / kWh. (sis. ALV 24%).
Halvin sähkö kerrostalolle
Kun asut yksiössä tai kaksiossa, kannattaa valita sopimus, jossa on mahdollisimman pienet lisäkulut, esimerkiksi alhainen kuukausimaksu. Lisäpalveluiden tarpeellisuutta voi myös miettiä harkiten. Pienikulutuksiselle 1000 kWh vuodessa kuluttavalle asunnolle kuukausimaksu, kuten 4,00 € / kk, tuo extraa sähkölaskuun jo 48 euron verran per vuosi. Jos sähkön hinta olisi 5,00 snt/kWh kuukausimaksuttomassa sähkösopimuksessa, maksaisit vuodessa sähköstä 50 € ilman kuukausimaksua. Halvin sähkö kerrostalolle tulee lähes aina kuukausimaksuttomalla sopimuksella.
Halvin sähkö omakotitalolle
Omakotitalolle halvin sähkö perustuu suurissä määrin edulliseen sähkön hintaan. Kuukausimaksun osuus laskutuksessa on pieni, jolloin kannattaa valita edullisin kilowattitunnin hinta. Jos valitset Pörssisähkön, voit pienentää sähkölaskuasi entisestään seuraamalla ja painottamalla sähkönkulutusta vuorokauden halvimmille tunneille. Nordic Green Energyn kotisivuilla voit hyödyntää vuosikulutusarviota sähkön hintojen ja sähkösopimuksien vertailussa.
Hintojen vertailu ja tilaus onnistuu helposti verkossa vain muutamassa minuutissa. Myös asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään löytämään halvimman sähkön kattavasta tarjonnastamme kotiisi. Tavoitat asiakaspalvelumme arkisin kello 9-19 välisenä aikana puhelimitse numerosta 06-357 7750.
Huom! Mikäli olet muuttamassa, suosittelemme tilaamaan sähkösopimuksen heti, kun muuttopäivämäärä on tiedossa. Osa Suomessa toimivista verkkoyhtiöistä veloittaa pikakytkentämaksua, mikäli sähköt pitäisi saada 1–2 vuorokauden sisällä.
Usein kysyttyä
Mikä on halvin sähkösopimus?
Hinnat muuttuvat markkinoilla jatkuvasti, minkä vuoksi sähköyhtiöt päivittävät sähkön hintoja säännöllisesti. Tänään halvin sähkö ei välttämättä ole sitä huomenna.
Kun etsit halvinta sähkösopimusta, kannattaa tutustua niin toistaiseksi voimassa oleviin kuin määräaikaisiin sopimuksiin. Juuri sinun kodillesi halvin sähkö perustuu myös vuosikulutukseen.
Paljonko sähkön siirto maksaa?
Sähkön siirto perustuu ajantasaiseen paikallisen verkkoyhtiön hinnastoon. Sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa. On hyvä tietää, että sähkönmyynnin vaihtaminen toiselle yhtiölle ei vaikuta siirtohintoihin.
Sähkön siirron hinta on määritelty verkkoyhtiön toimesta, eikä siihen voi vaikuttaa sähkönmyyjä tai kuluttaja. Siirtohinta kattaa sähkön siirtämisen verkon kautta. Sähkönmyynnin osuuteen, joka kattaa itse sähkön, kuluttaja voi vaikuttaa. Kuluttaja voi valita eri sähkönmyyjien välillä mieleisensä toimijan ja vertailla hintoja sekä valita ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon. Siksi kannattaa tutkia eri vaihtoehtoja ja valita sopiva sähkösopimus omaan tarpeeseen. Myös pieni säästö on säästöä!
Kuinka usein hinnat muuttuvat?
Pörssisähköön pohjautuvissa sopimuksissa hinta määräytyy joka tunti sähkön sisäänostohinnan (spot) mukaan. Hinta siis muuttuu joka tunti. Kiinteähintaisissa sopimuksissa kWh-hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Pörssisähkön hinta vaikuttaa myös tarjottaviin määräaikaisiin kiinteähintaisiin sopimuksiin. Uutta sopimusta tehdessä ei siis välttämättä kannata kiinnittää itseään pitkään kiinteähintaiseen määräaikaiseen sopimukseen, kun sähkön hinta on yleisesti korkealla. Tällöin pahimmassa tapauksessa maksat korkeaa kWh-hintaa jopa vuosien ajan.